Internationella kvinnodagen 8/3-2018

Hej där och att  just du läser detta är jag väldigt glad över!

Startade dagen på Europahuset som ligger på Regeringsgatan i Stockholm och fick åter igen lyssna till Jeanette Gustafdotter, som är VD på TU medier i Sverige,  om hot och hat bara för du att du är kvinna. Du berättade att män googlat dig att du lever ensam med dina två döttrar precis som jag!

Nu nya bekanta Ewa Thorslund, direktör för Statens medieråd och Klas Wolf-Watz, publiceringschef på Sveriges Radio Ekot.

Fick sedan träffa Linnea Engström som berättade att hon var på nätet som ung och då ville alla ha hennes kropp sen när hon blev lite äldre och politiker då ville samma män halshugga henne. Hon är otroligt karismatisk!

Träffade även Anna-Maria Corazza Bildt som jag samarbetar med och Malin Björk alla tre sistnämnda är Europaparlamentariker.

Känner mig så tacksam att vara i Europahuset men erkänner att jag trivs bättre i Riksdagshuset där jag infann mig efter lunch.

Jag var en av deltagarna till Manifestationen “Stöd slöjvägrarnas kamp som organisationen “GAPF” anordnat. Jag satt trollbunden i 2 timmar och tog många kort och lyssnade intensivt.

Camilla Stark, du vackra med så mycket rättspatos och så lik mig då vi delar att vi är nära tårar ofta!  Du har lärt mig om Saudis kvinnor att bakom dessa slöjor att de har ingen röst, inget ansikte och då finns de inte.

Du lärde mig att många kvinnor aldrig blir myndiga, de kan aldrig ansöka om ett pass och därför aldrig resa och inte söka asyl. Men snart minsann ska de få köra bil, det har jag läst i Svd .

Hederskulturen är så djup rotad och förmyndarskapet är så här: Först har du din pappa, farbröder, bröder, sen din äkta make, sen son, kanske söner….du som kvinna blir aldrig myndig.

Som kvinna i många delar av världen är du en rättslös ägodel helt utan mänskliga rättigheter. Jag har varit modig länge och sagt vi är andra klassens medborgare men Camilla ..det jag fick lära mig i dag är hur våra systrar har det i Saudis fängelser, det är nattsvart och jag förstår att många väljer självmord. Många lägger ut rop på hjälp på sociala medier som två systrar gjorde som försökte fly men tack vare hederskulturen blev stoppade i sin flykt och då deras ansikten varit dolda så får ingen veta sanningen som det jag misstänker att de är avrättade. Glöm aldrig att det är farligt att vara kvinna och än så länge är Sverige ganska tryggt men ganska snart otryggt.

Stort tack också Devin Rexvid docent så härligt med en man som kämpar för kvinnor och allt det du sa håller jag med om och jag fick mycket ny kunskap och en ny facebooksvän:) slöjförbud ja tack!

Stort tack till Sara Mohammed och Maria Stockhaus (M)

Sen hann jag till min finaste Mauro som alltid fixar mitt hår sen till sista eventet och konstutställningen hos Magnus Säker och kvällen avslutades på Vinkällaren Grappe med en kär väninna Anna-Karin.

 

Tack alla som följer min blogg. Jag är överrumplad av alla glada tillrop och älskar att skriva och nu när jag fått er kärlek så är det inget konstigt att jag gick hem tidigt för att skriva detta till er.

Ha en underbar fredag kära följare:)

 

 

 

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *