Speciell plats i himlen

Eftersom jag är kvinna får jag åka med i andra klassens tågvagn på min resa genom livet. Jag håller inte med om att jag gör det längre då jag har sett till att faktiskt skapa mig en liv jag vill leva som är tillräckligt spännande för att lyckas behålla min nyfikenhet och att hålla bitterheten på lite avstånd.

Jag brukar alltid säga att jag ser upp mer till kvinnor som gjort avtryck i världshistorien för jag vet att de arbetat så mycket hårdare för att komma fram.

En kvinna jag självklart ser upp till är Madeleine Albright som blev Amerikas första kvinnliga utrikesminister. Hon myntade det kända uttrycket “Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra”

Det finns nätverk för att stödja kvinnor att utvecklas och på sikt få fler antalet kvinnliga chefer och delägare och som arbetar på att förändra attityder och strukturer  “Ruter Dam”. “Hilda” och “Klara K” är några exempel.

Camilla Wagner är en av ägarna till  jämställdhetsbyrån Klara K. Byrån delar varje år ut Pingvinpriset för ett varmare klimat på nätet och i den offentliga debatten.

Klara K delade 2016 ut sitt Pingvinpris till världens mest kända Monica. Ja Lewinsky sökte aldrig offentlighetens strålkastare utan blev kär i sin chef. Att affären heter Lewinskyaffären och inte Clintonaffären är återigen att vända skulden & skammen på kvinnan eller?

Sex har makt och Clinton ställdes inför riksrätt 1998 där anklagelsen var att ha förnekat att han faktiskt hade legat med Lewinsky.

Monica Lewinsky höll på att inte överleva, suicid tankarna fanns där och hennes föräldrar fick vaka över henne! Hon var horan, slampan, bimbon, den fula, tjocka, oattraktiva med hela världen. Hon vittnar att hon upplevt ett speciellt förakt från andra kvinnor.

Fortfarande blir hon straffad och inte Bill Clinton. Det är hon som får ta emot hat&hot trots att det var han som var gift och inte hon!

Slut-shaming är ordet som är tyvärr lika högaktuellt idag som alltid. Om jag nobbar en man kan jag utsättas för ryktesspridning, eller om jag tar för mycket plats eller har blivit utsatt för ett övergrepp. Flickor och kvinnor har alltid smutskastats och stämplats för sin sexualitet. Dagens digitala värld gör att ryktesspridningen blivit ännu större och farligare och är ett sätt att kontrollera flickan/kvinnan!

 

Ett sätt att hjälpa varandra är att bli mentor själv eller att ta hjälp från en kvinnlig mentor. Jag har haft både yngre och äldre kvinnliga mentorer.

Kvinnor har berättat för mig att på väg upp i karriären eller självutvecklingen så finns inte många där för att hjälpa/stötta och det kan bero på att vissa kvinnor inte tolererar att en lämnar flocken då blir hon farlig. Men sen när kvinnan nått sitt mål/toppen då blir hon ganska populär igen.

En särskild plats i himlen för kvinnor som hjälper varandra. Jag har alltid velat hjälpa andra kvinnor och hejar på dem. Tror det har varit ganska enkelt för mig då jag saknar genen för den kvinnliga avundsjukan.

Jag blir riktigt irriterad då jag utsätts för mansplaining, men det finns lika många härskartekniker kvinnor utsätter varandra för.

Min erfarenhet är att många kvinnor är minst lika kvinnoföraktande som män! och jag är trött på att bli vittne till kvinnor och mäns smutskastning av kvinnor och är modig och ryter ifrån när jag hör!

Det uppstår en konkurrens i att vara den mest begärliga kvinnan hos mannen. Står man lågt i rang kanske man vill bestraffa den som står högre i rang än en själv.

Ni vet det är älskarinnans fel och hon blir bespottad och det snackas skit om henne och ryktet sprider sig snabbt över stan medans den gifta mannen går fri.

 

När tror ni Sverige får sin första kvinnliga statsminister?

Nu har jag bokat in mig på “Bara Vara” så jag åker dit i Maj! Jag tar tacksamt emot nya bloggämnen

Ha en härlig tisdag

 

Kram Hannah

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *