Visa var du står, ladda ner appen !

 

Hello Tuesday!

 

Som barnmorska träffar jag kvinnor, och det som slår mig är att Barnmorska verkar vara ett drömyrke för många. Det hör till vardagen att tjejer jag möter inte vill sitta på kontor utan säger tydligt:

Hannah du har världens bästa yrke!

Det görs hela tiden olika mätningar bland annat vad som gör oss människor lyckliga. Då hamnar alltid att hjälpa andra högt upp på listan! Att ge mer än du tar emot det är vetenskapligt bevisat att det gör dig mer lycksalig som människa.

Du mår även bra av att röra på dig och jag kan intyga och skrev på min Instagram/Facebook när jag 2013 sprang min första mara: Första maran avklarad!!! Känner stor lycka:)

Och djur, därav dagens bild

 

Idag var jag förbi Epi Center i Stockholm. Det är ett företagshotell för digitala innovativa bolag som vill nätverka i en härlig flexibel miljö.

Där hade jag möte med Johan Larsson som står bakom appen “PFO”. Jag skall berätta:

 Är ju ute och rör på mig en hel del och ibland känner jag mig otrygg.

Jag har för vana att vända blicken bakåt och det har blivit som en reflex,  jag behöver ha koll på läget. Tyvärr är det inte bara jag som känner så här utan alldeles för många människor känner otrygghet. 

Tänk dig att du går hem från en middag en sen natt och ser 4 personer komma närmre och närmre dig och det börjar kännas otryggt,

då kan du gå in på appen som heter PFO och trycka in ALERT…och då får 10 personer som laddat ned appen och som är inom 300 meters  meddelande att du känner dig otrygg och kan välja att agera dvs komma och eventuellt hjälpa dig. 

Jag önskar alla som läser min blogg går in och laddar ner denna app gratis och bara genom det bidrar ni till att hjälpa och faktiskt gör skillnad !

Att arbeta förebyggande för att öka den personliga tryggheten. Ju fler personliga sköldar vi är i ett område, desto större möjligheter att avskräcka eventuella förövare att agera!

Ingen skall ju behöva känna sig rädd i joggingspåret, ingen skall behöva känna obehag när man går ut själv med hunden men nu är vi här och genom denna enkla app kan vi arbeta förebyggande!

Mer om detta kan ni läsa vidare på https://www.pleasefuckoff.org/

 

 

//Hannah

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *