Det Gäller En Av Fem

Hej där!

Hoppas ni njuter av solen som skiner denna torsdag, själv sprudlar jag av vårkänslor:)

I tisdags kväll  var jag och lyssnade på Caroline Engvall som dagen till ära fyller 40 år, stort grattis!

Jag kom i kontakt med henne första gången för 10 år sedan då jag läste boken 14 år till salu som är en sann historia om en tjej som blev våldtagen av en jämnårig kille på väg hem från stallet och hennes värld raseras och som många gör lägger hon skulden på sig själv. En dag föreslår en kompis att de ska prova sälja sex på nätet för att tjäna snabba pengar. Thessan dras in i en värld av självförnedring och prostitution.

Efter det har Caroline skrivit flera böcker och en av dem passade jag på att köpa av henne.

I dag på hennes 40 års dag släpps boken Judasvaggan!

Caroline föreläste om  sexbrott mot barn på nätet och idag går förövaren direkt på hot. Att om barnen inte skickar sex bilder kommer han döda barnets mamma eller hund!!!

100% av barnen känner skuld och tror det är deras fel.

Det jag tar med mig är att prata med barn. Jag har frågat mina tonåringar “Hur var det på nätet idag” att göra det till en vana.

Jag vågar tala om sexuella övergrepp och har kunskapen att det gäller 1 av fem barn som har/är utsatta för dessa övergrepp!

Gå in och läs fakta på Stiftelsen Allmänna Barnhuset!

Jag fick frågan om jag alltid varit samhällsengagerad och det har jag nog varit. Alla är olika och en del brinner för miljön, andra för kvinnor&barn och vi kan lära oss massor av varandra! 

 

Må så gott kram Hannah

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *