Jag tänker aldrig skämmas för att jag blivit utsatt för våld, inte du heller!!

Hej alla,

Det var ett tag sedan jag skrev!  I tisdags var jag på Timbro på lunchseminarium och tog del av en rapport skriven av Magnus Sandelin som handlade om de Islamistiska Terrornätverken i Sverige, kunskap är makt!

Jag har också lyssnat på podden “Maqt och Miljoner” som denna gång handlar om våld mot kvinnor och dagens gäster är Anna-Maria Corazza Bildt och Carin Götblad. Våld mot kvinnor  är ett Globalt Samhällsproblem och En Kränkning Av Mänskliga Rättigheter!

 

 

Den allra  farligaste platsen för kvinnor är hemmet och det allra vanligaste våldet mot kvinnor är att bli utsatt av en närstående berättar Carin Götblad och problemet är att det finns inga vittnen och svenskt rättväsende dömer vi inte utan bevisning och även om vi förstår till 99% att det här sant så blir det ofta frikännande dom..hon säger att det gått för långt för människor erkänner aldrig längre. Därför måste vi arbeta förebyggande med pojkars/killars attityder och ju bättre jämställdhet ett samhälle har ju mindre våld mot kvinnor förekommer. Vi i Sverige har något att lära ut och det är viktigt att vi ställer krav mot de patriarkala kulturerna som finns i Sverige.  Våra förgrundskvinnor har kämpat i 100 år med våra rättigheter och deras arbete skall vi bevara!

 

Jag la ut en bild på mig själv på facebook då jag blivit misshandlad för att få bort den våldsamma mannen ur mitt liv och det lyckades. Jag hade gjort slut många gånger innan utan att lyckas. Bilden låg ute 24 timmar och vilken respons jag fick. Så många kvinnor hörde av sig till mig, de ringde, kom hem till mig och berättade deras erfarenhet av misshandel i nära relation. En hade fått in sin fd man i fängelse 1,5 år. Det som slog mig var att jag var den enda som gått ut med det och jag kommer ALDRIG ta skulden på mig för jag blev misshandlad.

Jag besökte “Alla kvinnors hus” för att lära mig mer och började berätta om mannen som utsatt mig för våld. De kunde beskriva honom exakt med alla hans karaktärsdrag och att hans drag var att liera sig med kvinnor runt om mig för att skada mig .

I podden berättar Alexandra Charles och Åza Brennander att även de blivit utsatta för våld av en svensk man precis som jag.

Har också varit på några härliga event med min väninna Jessica Berghult och som alltid träffat många trevliga människor:) Nu måste jag arbeta..ses snart njut av er torsdag kram Hannah

 

Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *