Psykisk ohälsa blunda inte, medmänniska


Imåndags den 10/9 var det en viktig dag då det var den Suicidpreventiva dagen och jag tillbringade den på Näringslivets hus på Storgatan. Jag tänkte först inte blogga om detta då jag gjort det tidigare men nu bloggar jag för min vän  Somaya Guez Guez skrev på sin facebook att vi alla bör tänka på effekten av höstens mörker. Hur många får ökad ångest/depression och en känsla av ensamhet. Hon är klok som en bok som skriver att hålla ett öga mer öppet.

Kära läsare jag vet ni har kunskap och att suicid är en väldigt vanlig dödsorsak vanligare än både cancer och att en inte oväsentlig andel av alla bilolyckor med dödlig följd är förtäckta självmord.

Kan vara skönt att vara anonym för det många medmänniskor bär med sig är följande:

Man vill inte vara till besvär till de som förmedlar ”lycka” på facebook eller till andra.

Vad innebär det att vara medmänsklig på ett äkta sätt?

Mind räddar liv. Mind räddade på Ida Staberg som berättade öppet och äkta om hennes liv. Tack Ida Staberg , du gjorde starkt intryck på mig o jag la märke till dina ärr på armarna. Jag har alltid frågat de kvinnor jag träffat när jag ser  att något inte står rätt till berätta och de berättar för mig

..


 


Ha en fin lördagkväll!

Kram Hannah

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *