Sexflotten

Hoppas er måndag varit till belåtenhet! Min måndag har verkligen varit topp! Jag träffade min ”åtrå” idag och jag är såld men det är förbjuden kärlek och jag är inte klar så det mynnar ut till ännu en intressant och fin manlig vän. Jag är så tacksam för mina manliga vänner. Men ok min åtrå brinner men jag kanske är redo om 2 år!

Jag hade äran att bli inbjuden till filmpremiär i kväll genom eventbyrån Wonderland.

Jag har fått smak att skriva filmrecensioner och här kommer min om filmen jag såg ikväll:

När jag var 2 år gammal det vill säga sommaren 1973 skedde ett av världshistoriens märkligaste vetenskapsexperiment. Sex kvinnor och fem män sattes på en flotte för att krossa Atlanten från Kanarieöarna till Yucatanhalvön, närmare bestämt Cozumel där jag själv klev iland för snart ett år sedan. Eller rättare sagt blev de bogserade i hamn på grund av att orkanen Brenda hamnade i deras väg.

En livsfarlig resa som skulle ta tre månader att genomföra. Syftet var att studera relationer, konflikter, våld och sexualitet det vill säga mänskliga beteenden som mynnade ut så att under tiden kom tidningsrubriker och allt döptes om till ”sexflotten” för projektledaren antropologen Santiago Genove’s hade inte bara sett till att välja ut sina kandidater för deras bildning  utan att de även ägde sexuell dragningskraft och såklart som alltid att sex äger MAQT.

Den enda sjökunniga ombord på Acali var Maria Björnstam som är Sveriges första kvinnliga sjökapten. Hon räddade livet mer än en gång för alla deltagarna.

Hon kom i sällskap till premiären med regissören ikväll.

Deltagarna eller försökskaninerna återförenas 43 år sedan på en kopia till flotten. Nu finns inte alla längre i livet såklart och Santiago avled 2013.

Jag tyckte mycket om filmen och jag tror att det blev ett minne för livet för alla deltagarna och kom ihåg att livet är alldeles för kort för att inte leva. Säg hellre ja och utforska era liv.

Marcus Lindeen heter regissören knep i mars festivalens huvudpris på CPH:DOX-festivalen för denna film ”The raft” eller ”Flotten”.

Min konklusion av detta antropologiska experimentet är att vår sexualitet styr mycket i våra liv och vi är mer lika än olika men ok vissa av oss styrs mer av sexualiteten.

Sleep tight kram Hannah


 


 

Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *