We Are Hardwired For Love

Hej fredag,

Dagarna går alldeles för fort, bromsa livet… Vi snorklar, läser, tränar, solar, andas, äter!

Då vi råkade glömma vår undervattenskamera hemma fick vi hyra en och spelade in några filmer. Jag älskar sköldpaddor.

Jag har tidigare nämnt att jag deltar i  ”12 steg i Hedvig. Det är en självhjälpsgrupp för livsutveckling o ett kraftfullt verktyg för förändring. Den har sin grund i Minnesotamodellen men man kan applicera den på många svårigheter vi alla möter i livet.

Det hela handlar om att våga erkänna sin sårbarhet och svaghet.

Vi åldras, kanske går igenom en skilsmässa eller flera och dör en smula på vägen. Drömmen om den lyckliga familjen bleknar bort men livet fortsätter. 

Jag går kursen då jag är genuint nyfiken och vill kunna förlåta mig själv.

 

Den nyfödda babyn har ett synfält som är detsamma som avståndet mellan mammans bröst och ögon. Ögonkontakt är oerhört viktigt  hela livet från anknytningen som man sedan bär med sig till sina egna vuxna kärleksrelationer.

Har ni läst Hjalmar Söderbergs Doktor Glas? 

”Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna någon slags känsla. Själen ryser inför tomrummet och vill ha kontakt till vad pris som helst”

Vi är skapade för relationer och skapade för kärlek. Behovet av att älska och att bli älskad ligger nedlagt i våra gener, vårt andliga DNA!

Nog om detta men relationer o känslor är inte enkelt men jag älskar ögonkontakt med någon mitt hjärta dunkar för!

 

Har nu sträckläst klart Staffan Nordstrands bok Opium. Handlingen är följande: Eva träffar Fredde på en bar i Stockholm och blir förblindad av sex och attraktion. Hon följer med honom till Thailand. Från stark framgångsrik revisor till nedbryten misstänkt heroin smugglare.

Jag ställde lite frågor till författaren vem den riktiga Eva är och han svarade att det är ett under att hon lever då hon satt 19 av 40 år i fängelse i Thailand med tanke på vad som händer med en människa bara efter en mycket kort tid i den miljön.

Jag kommer fullkomligt sluka En tid för gudar när jag kommer hem, vilket är fortsättningen och som kom ut i bokhandeln alldeles nyligen. Missa inte!

Nu ska vi åka ut på en båttur och titta på delfiner hoppas just du får en trevlig kväll kära läsare

 

kram kram Hannah

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *