1 års jubileum på bloggen

 

Hej från Italien,

En uppdatering på bloggen och det var precis ett år sedan idag jag skrev mitt första blogginlägg!

Jag bor hos en vän i Ventimiglia. Igår var vi och hälsade på hos Mickans morfar Peder Bornebusch som bor i Olivetta som är en by ovan Rivieran med endast 200 invånare. Han ställde till med fest i sitt utomhuskök. Han lagade till förrätt carpaccio de polpo och huvudrätt spaghetti vongole och vi fick smaka på egengjord Limoncello.

 

I söndags var vi med vänner som bor i Monaco och vi skall tillbaka och träffa dem på söndag och då besöka detta ställe:

Kommer rapportera mer men måste bara nämna ett event jag var på innan jag flög hit och det var på Bolinder som bjudit in smyckesexperter som höll föredrag på temat Skandaler och Smycken och de presenterade de mest kända smycken som Marie Antoinette, Liz Taylor och andra framstående kvinnor burit mycket intressant.

Kan nämna att Richard Burton köpte en 69 carat Cartier diamant som sedermera blev känd som Taylor-Burton diamanten och när Taylor dog 2011 auktionerades hela hennes imponerade samling ut på Christies i NYC för 796 miljoner kr.

Idag steg vi upp tidigt och åkte upp i bergen förbi Limone Piemonte och färden tog oss till La Morra där vi stannade till för en vinprovning hos Reverdito

Barolo

Sedan åt vi sen lunch bolliti och ravioli, mums.

Återkommer snart med nya rapporterar!

 

Kram Hannah

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *