Konsten Att Vara KvinnaHej

När jag var liten flicka minns jag att jag tänkte:

”Vilken tur jag föddes till flicka då har ingen några förväntningar på mig”

 

 

Jag växte upp i Åkersberga och längtade ständigt in till Stockholm och visste tidigt att jag ville bo inne i hufvudstaden och leva ett annat slags liv.

Som barn var jag duktig på simning. När jag ville sluta simma i tonåren ringde mina tränare och skällde ut mina föräldrar men de fattade noll.

 

Jag hade dålig självkänsla eller egentligen inte men kom från en familj med lite resurser och personer i min omgivning försökte trycka ner mig, ett exempel:

Är du så fattig att du tar med dig pannkakor med dig på klassträffen” .

Jag sa

” Jag älskar pannkakor och har tagit med mig dem av den anledningen”. Jag brydde mig aldrig om vad människor sa när de försökte trycka ner mig.

Jag  byggde mig genom utbildning och märkte hur mer i rang jag steg ju mer respekterad blev jag.

Jag vet att många blir irriterade på mig idag att jag alltid ska säga att jag är barnmorska och sjuksköterska men det handlar kanske om att människor ser mig som blond, sexig och  kvinna och inte förstår all kunskap som finns i mig som jag känner behov av att faktiskt föra ut.

Den 30 augusti som är min födelsedag tillbringade jag i London på en utbildning och fick bekräftat att jag har ansträngt mig och tränat väldigt mycket och då jag syftar på min simning.

Ja jag kanske förstår det först nu att jag faktiskt gick upp innan skolan och simmade och efter skolan också och tävlade varje helg.

När jag startade min blogg blev en manlig vän väldigt imponerad och utbrast:

Oj jag trodde inte du hade all den kunskapen inom dig.

Jag förstår att min utrycksventil är min blogg. Vill inte vara förmer men många gånger i samtal berättar människor till mig saker jag har kunskap om och jag funderar om de inte förstår jag har det eller är det för att jag är kvinna?

 

I de flesta relationer, är mannen den mäktigaste. Men det finns relationer där där det är tvärtom. Att säga att mannen är det överordnade könet och kvinnan det underordnade är inte samma sak som att ge mannen skulden. Kvinnoförtrycket är ett tusenåldrigt samhällsfenomen som både kvinnor och män föds in i.

Men vad är det som sker i samhället nu?

 

Jag frågade en 16 åring som precis börjat gymnasiet hur många pojkar det va i hennes klass. Hon sa:

Men Hannah  det är inte många för de har inte lika bra betyg som tjejerna“.

 

Jag ser så fram emot att följa de unga kvinnorna idag och tipset jag givit till de många kvinnorna jag träffat från olika länder, kulturer i mitt arbete är:

Lär dig språket och studera.

 

 

Love Hannah

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *