Konsten Att Leva Ett Borgerligt Liv Via Klassresenärens Indignerade Blick

Hej Tisdag!

Igår besökte jag Konserthuset och deltog av utdelningen av Augustpriset. Senst jag var i Konserthuset var på en annan prisutdelning med betoning på Dynamit och jag gick dit med influensa för jag visste att detta för mig som klassresenär är ”Once In A Lifetime ” Jag saknade vår vackraste Prinsessa Madeleine. Hon kom inte för drabbats av samma virus som mig, hur som helst var jag glad igår när en kvinna kom fram till mig och utbrast:

Är du författare?

Nej men jag har en blogg svarade jag. Kvinnans dotter var nominerad till Lilla Augustpriset.

Jag och mitt sällskap Jan Pagmar fick sitta allra längst fram och en stund in på galan kom ett sms från min mor:

“Såg dig på Tv 4 Nyheterna vid Augustpriset nyss!”


 

Augustpriset delas ut sedan 1989 av Svenska Förläggareföreningen i kategorierna:

Årets Svenska Skönlitterära Bok

Årets Svenska Faktabok

Årets Svenska Barn- och Ungdom och även som sagt delas Lilla Augustpriset som är en skrivartävling för unga 16-20 år.Jag var på ett mingel innan galan och fick då lyssna till Kristina Sandberg som berättade om sitt författarskap. Kristina tilldelades Augustpriset år 2014 för romanen “Liv för varje pris” som ingår i den kritikerrosade trilogin om hemmafrun Maj i Örnsköldsvik.

Jag ställde frågan om inte Augustpriset borde byta namn till Selmapriset och fick då veta att Kristina tilldelats årets Selma Lagerlöfs Litteraturpris med samma prissumma som Augustpriset 100 00 kr. Selma Lagerlöfs litteraturspris instiftades 5 år innan Augustpriset och jag undrar om Jonas Gardell känner till det innan han skrev sin krönika igår för Expressen. Jag håller med Gardell men icke till fullo. Jag har läst Strindberg och gjort arbeten om honom och han var en kvinnohatare som så många andra men att Strindberg skulle representera Incelrörelser tror jag inte.

 

Nu är snart även denna dag till ända och jag njuter av bandet som underhöll oss i går kväll, Amason, gillade verkligen Amanda Bergman, rösten och kroppsspråket.

Mitt liv är ganska intensivt därav att jag tog sovmorgon i morse för mitt i middagen efter alla festligheter på Konserthuset tog vi en taxi till Oscarskyrkan och till årets Gula Änglarna årliga konsert. Alla pengar från konserten går till de ökande hemlösa och till de många fattigpensionärer och ungdomar i svårt utsatta livsstuationer.

 

Stor Kram Hannah

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *