Fadime blir film

Hej Tisdag

I söndags närvarade jag för tredje gången vid Fadimegalan som är årets viktigaste gala. För mig var en ny bekantskap Sabinije Von Gaffke som var konferencier otroligt skicklig sådan och snygg.
Jag är väldigt känslomässig så alltid när de spelar upp Fadimes Tal i Riksdagen fylls mina ögon med tårar. I dag är det 18 år sedan Fadimes far sköt ihjäl henne kallblodigt för att hon ville studera och blev kär i en man Patrik och ha sin frihet och mänskliga rättigheter.

Den dagen Fadime skulle flytta hem till Patrik dog han i en oförklarig bilolycka 1998.

Jag och alla andra som närvarade på Fadimegalan fick reda på att det kommer bli en film om Fadimes korta liv och kärleken till Patrik.

Jag tror de ligger på samma begravningsplats i Uppsala där det är kransnedläggning på Fadimes grav  i dag.

Jag glömmer aldrig när Fadime dog jag var högravid med min äldsta dotter.

 

Många bäckar små.. jag bidrar med att köpa deras armband o igår köpte jag en ring från Why UF, ett UF- företag som ger en del av vinsten till GAPF.

Mia Skäringer o Camilla Thulin lämnade över en check för ”no more fucks to give” knytblusens bidrag till GAPF drog in massa pengar.

Årets Pela- och Fadime utmärkelsen gick till

Maria Rashidi en svensk/iransk kvinnorättsaktivist som utsattes för en saltsyra attack utanför sitt hem och har gjort över 100 operationer och mist större delen av sin syn. För att hon ville skilja sig från sin make.
Hon är ordförande i Kvinnors Rätt

Önskar er alla en fortsatt fin tisdag och vill skicka kärlek till mina vänner som står upp för mig

 

Kram Hannah

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *