Jag är vänsterhänt och Marilyn oxå


Hej fantastiska Fredag

I går morse hade jag så svårt att komma upp men tvingade mig upp, drack mitt goda kaffe från min “Jura-apparat“, rekommenderar. Tog min Hövding runt halsen och tog cykeln och cyklade till mitt kontor som är beläget i Liljeholmen. Jag brukar vara på kontoret på torsdagar och äta lunch på Boulebar, franskt bistro. Resten av min arbetstid sköter jag hemifrån.

Jag sköter en tjänst åt Folksams räkning som heter Familjestöd Direkt. Det innebär att alla som tecknar Folksams graviditet- och Barnförsäkring får ringa till mig och mina kära kollegor varje dag mellan 8-20.00 som rör deras graviditet, förlossning, föräldraroll samt och det lilla barnet.

I min förra blogg skrev jag om projiceringar och visste ni att mänskliga konflikter grundar sig antigen på projektion eller avundsjuka.

Idag skall jag berätta för er att jag är vänsterhänt och minns såväl när jag fick en lillebror vid 10 åå och när han växte upp la pennan i hans vänstra hand om en förhoppning att han skulle bli vänsterhänt som mig. Min mormor Brita var vänsterhänt men hon var född 1918 så fick lära sig skriva med höger hand.

Jag gillar ju att gå min egna väg så jag är mallig att både vara vänsterhänt och Rh negativ. Idag skall bloggen handla om vänsterhänta så får ta det om Rh negativ en annan dag.


I hela världen är vänsterhänta en minoritet, 12-15% och ingen vet varför. Traditionellt har vänsterhänta behandlats som ett lyte men jag som gillar att gå min egna väg så jag är tacksam att både vara vänsterhänt och Rh negativ. Idag skall bloggen handla om vänsterhänta så får ta det om Rh negativ en annan dag. Vänsterhänthet innebär att vänsterhänt är den dominanta huvudhanden. Man tror det finns något fler vänsterhänta män än kvinnor än män. Det finns orsak att tro en högre grad testosteronhalt i livmodern innan födseln kan orsaka vänsterhänthet.

Till min skara ingår Greta Garbo, och många av Amerikas presidenter tyvärr alla män Gerald Ford, Ronald Reagan, George H W Bush och Bill Clinton.

Många kända skådespelare, musiker och konstnärer var /är vänsterhänta Leonardi Da Vinci, Ludwig van Beethoven, Albert Einstein, Charlie Chaplin, Pablo Picasso, Robert Redford, Bill Gates. Listan kan göras lång men till min glädje och som jag inte visste var att min Marilyn Monroe var vänsterhänt. Jag erkänner jag varit besatt av henne. Sett alla hennes filmer och se här i mitt bibliotek har hennes böcker och hoppas såklart att Joyce Carol Oates som skrivit “Blonde” baserad på Marilyn Monroes liv och varit förhandstippad många gånger för Nobelpriset i litteratur.

 

Jag har läst allt om Marilyn och äger Christies auktionsbok med alla hennes tillhörigheter som såldes  1999.

 

Ha nu en riktigt härlig helg mina läsare. Jag ska snart cykla iväg till en middag i Gamla Stan och på söndag kommer jag närvara på viktiga Fadimegalan

 

Stor Kram Hannah

 

 

Kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *