Bli en suffragette av din tid

Hej Torsdag,

Har hamnat i Hälsingland närmare bestämt utanför Bollnäs på min väninna Madeleines gård.
Älskar ju historia och bläddrar och läser om de unika hälsingegårdarna. Ansvarsområdena mellan man & kvinna var tydlig och det sades förr att när en kvinna skulle välja en bra man, skulle hon titta på hans händer för att avgöra arbetsförmågan.

En bra hustru däremot, skulle ha gula tänder och breda höfter för då klarade hon det mesta.

Imorgon skall vi besöka en av de sju gårdarna som valts ut för att representera detta unika världsarv i världen och skrivits in på Unescos världsarvslista. 
Vilken gård vi har valt ut får ni veta imorgon.

Tittar på Midwife in East End och serien är viktigt för kvinnohistorian och vi har mycket att tacka våra kvinnliga förebilder  för våra rättigheter vi äger.
Suffragetter var en grupp som slutade följa regler för att kämpa för kvinnors rösträtt. Rörelsen hade stor utbredning i början på 1900-talet i framförallt Storbritannien.

Kvinnorna var militanta och några offrade sina liv. Och de nådde sitt & vårt mål 1918 då det infördes kvinnlig rösträtt i Storbritannien  för kvinnor över 30 år.

Blev riktigt arg häromdagen då en kvinna sa hon var emot abort och då har man inte förstår något alls och har noll kunskap. Kommer berätta om detta i en egen blogg för att hon skall förstå.

Nu uppe i huset igen efter bastubad. Vi körde en hamam med väldoftande & välgörande tvål från Turkiet medans kossorna kom fram på andra sidan.

 

 

Stor varm kram Hannah

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *