Att ha morgonstånd är ett hälsotecken för det betyder att kroppen har balans

Hej Tisdag,

Jag fick ett sms idag och avsändaren önskade att dagens blogg skall handla om erektil dysfunktion det vill säga en oförmåga att upprätthålla erektion för tillfredställande sexuell aktivitet.

 

Blodflödet till penis måste öka 25 gånger för en användbar erektion ska komma till och det krävs såklart bra kärlsystem. Riskfaktorer för impotens är följande:

Högt blodtryck

Höga blodfetter

Rökning

Fetma

Alkoholmissbruk

Depression och intag av antidepressiv medicin

Stress

Diabetes

Nervskador

Trist relation där lusten försvunnit där man på grund av status, pengar är kvar i relationen för barnens skull, dessa män som valt detta ser jag på  ofta Tinder som söker en ny sexuell partner att tända på.

 

Att ha morgonstånd är ett hälsotecken för det betyder att kroppen har balans och har du inte det så kan avsaknad av morgonerektion bero på testosteronbrist

Män är sedan gammalt mindre benägna att söka vård, men hjälp finns att få. Med ett enkelt blodprov kan du få veta hur det står till med ditt testosteronvärde och sedan få behandling.

Ni vet Viagra som även unga män tar men det finns även äldre metoder som träning där du med hjälp av en vaccumpump ger en konstgjord erektion som ökar blodcirkulationen och syresättningen i penis.

Jag kan tänka mig då mannen verkligen måste “prestera” kan drabbas av sexuell prestations ångest.

Det kan inträffa vid en ny relation då mannen undermedvetet vill imponera på sin partner med resultat i sin iver att inte få upp den.
Jag har varit med om det men det har löst sig med att tala med varandra på ett djupare plan och att vara förstående, inget konstigt alls tycker jag.

Hör gärna av er med era egna funderingar

 

Kram Hannah

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *