Jag är flygrädd men det var underbart när jag blev eskorterad in till Arlanda av två Jas 39 Gripen på min flight från Köpenhamn

Hej Torsdag,

Idag är det ju min dag då jag är vänsterhänt men det har jag redan skrivit om så dagens ämne är min irrationella rädsla nämligen att jag är flygrädd och har köpt en bok i ämnet som jag kommer läsa från pärm till pärm.

Jag är så himla glad att jag är på hemmaplan och inga flighter inbokade dels av mitt arbete och av pandemin.

I boken läser jag att jag kommer kunna övervinna min rädsla genom ACT (Acceptance and Commitment Therapy) och tack gode gud för det.

Jag får panikattacker uppe i luften och tänker att planet skall störta eller att ena vingen kommer lossna som hände i Umeå den 14 juli 2019 men vet även att det är större risker med små plan som detta plan var.

Jag brukar tala med besättningen vid starten som alltid lugnar ner mig och det händer att mina medpassangerare tar min hand när vi skall landa och de ser hur trygga ut som helst och de ler mot mig. När vi landar kramar jag dem och tackar:)

Jag har gjort flygningar utan rädsla, min bästa var när jag skulle besöka min ex- make över en helg då han var i NYC på arbete. Han uppgraderade mig så jag fick champagne innan start och åt god mat innan jag tog en Stilnoct och somnade skönt och vaknade vid inflygningen till min favorit stad där jag även sprungit Maraton.

Min dröm är att få besöka cockpit under min nästa flygning för jag är fast besluten att övervinna min rädsla för jag har fortfarande några ställen jag vill besöka som Sydafrika till exempel.

Denna bild är på riktigt. Jag sitter i SAS planet på väg hem från Köpenhamn den 21 maj 2018 och till min glädje kommer med guldkillarna som vann VM-guld i Ishockey in och slog sig ner runt mig.

Så coolt helt plötsligt dyker två Jas Gripen från försvarsmakten upp från ingenstans och eskorterar oss tryggt mot Arlanda, då var jag riktigt trygg:)

 

Stor kram Hannah

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *