Anette Birgitta Hannah

Hej onsdag

För två veckor sedan satt jag på en middag då vi började tala om “Hedda Care” som bland andra Camilla Läckberg och PR kvinnan Christina Saliba startat på Östermalm. Kritiken har varit högljudd på sociala medier. Vårdmottagningen är döpt efter Hedda Andersson som var Sveriges andra kvinnliga läkare

Jag har lärt mig en sak att när ett samhälle raseras då ryker kvinnovården först och att få tid till en gynekolog är svårt och under sommarmånaderna i princip omöjligt om du inte söker akut. Hedda Care erbjuder även högspecialiserad vård inom allmänmedicin, geriatrik, kardiologi, psykologi, och psykiatri och familjecoaching.

 

Finns flera aktörer som börjat som privat sjukvård där kunderna får betala hela notan innan de fått avtal med Lanstinget och vården blir subventionerad och Hedda Care säger att de är öppna för samarbete i framtiden.

Jag personligen tycker det är bra att människor som inte har kunskap får upp ögonen för vad sjukvården egentligen kostar  så de förstår att till exempel en abort inte kostar som ett läkarbesök på specialistmottagning 350 kr.

Sjukvården i Sverige är ofta subventionerad så en abort kostar för samhället mellan 5000-16 000 kr (regeringen 2006).

Nu tycker jag just aborter skall fortsätta  vara subventionerade då det är verkligen kvinnovård. Jag har arbetat med medicinska aborter och det var vanligt att kvinnan kommer ensam och inte vill berätta för sin partner att hon är gravid. Jag kommer återkomma om det ämnet då många vill jag skall skriva mer om aborter då det berör många människor och mycket män med makt.

I dag har jag varit på Mama Mia och tagit cellprov och eftersom jag är barnmorska så vet jag att Sverige varit överlägsen på vissa instanser. Alla som får uppehållstillstånd till Sverige får kallelse till cellprov direkt då de kommer till Sverige vilket bevisar att Sverige är fantastiskt på så många sätt.

Vill också berätta att jag hospiterade på Stureplans BVC i måndags hos barnsjuksköterskan Monica Fontaine. Sån underbar dag att få träffa små nyfödda på hembesök till härliga 5 åringar. Tack snälla till all personal och föräldrar.

 

Imorgon stundar arbete och julbord med mina kära arbetskollegor

 

Må så gott kära läsare kram Hannah

 

Nu lite från mitt personliga liv. Varit på så mycket trevliga tillställningar där jag alltid får påfyllnad av värme och kärlek. Lite bilder:


 


 

 

 

Kommentar

  1. Bra skrivet Hannah om livet och vår sjukvård som dignar under en hård belastning. Vi glömmer att allt kostar pengar, klart personalen vill ha bra villkor och en professionell arbetsgivare samtidigt som vi patienter vill ha bra professionell vård i framkant på utvecklingen. Verkar vara ett olösligt problem när resurserna är begränsade. Nu ser vi början på en ny utveckling med flera privata entreprenörer som får gå in och möta vårdbehovet. Landstingen klarar inte vara en professionell ledning för svensk sjukvård. Alltför mycket krut läggs på oväsentligheter som arkitektur, konsulthjälp och ersättningar till politikerna mm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *