Narcissiten

Hej Söndag!

Nu har jag lämnat tillbaka lilla Gismo till min storebror. Gismo fick prova på att cykla i snöyran igår kväll och tror han gillade att sitta i min cykelkorg. Nu precis varit ute och sprungit min “krogrunda” och känner mig glad.

Idag skall jag skriva om Patologisk Narcissism

Karakteriseras av:

Grandioas Självuppfattning, extrem självcentrering och brist på intresse och empati för andra.

Patologiska Objektbilder idealiserande eller nedvärderande, han har lika lätt att överidealisera vissa personer som han har nytta av, till exempel rika människor.

Konflikt kring tidigt raseri och avund.

Primitiva försvarsmekanismer.

 

När utvecklas Patologisk Narcissism?

Det rör sig om en tidig störning när personen är 16-24 månader.

 

Han är charmfull så länge han blir beundrad men blir rent fientlig när omnipotensen bryts. Narcissisten pendlar mellan omnipotensen och dålig självkänsla. Därför blir hans behov av beundran och beröm omättligt. Kritik tål han icke. Han kan känna ett stort förakt för sig själv. Men i den splittrade värld han lever i lägger han istället föraktet utanför sig själv kanske på den som han anar kan genomskåda honom.

Karismatisk förför han sin omgivning och lovar guld och gröna skogar men efter ett par veckor tröttnar han för att han inte tycker han får tillräcklig uppmärksamhet för det han gör.

De är arroganta och manupulerande och ljuger.

 

Hårt arbete är ingenting för en narcissist om det inte ger omedelbar utdelning. Doktorsavhandlingar lockar icke då narcissisten har svårt att fördjupa sin insats i arbetsprocessen.

 

Hemma efter en sen lunch på Glashuset med min manlige vän David.

Tack alla mina vänner som berikar mitt liv så fullkomligt, love you

 

 

kram Hannah

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *